UTUSAN MALAYSIA

UTUSAN MALAYSIA
SOKONG UTUSAN MALAYSIA

Rabu, 1 Disember 2010

KETUANAN MELAYU

INI ADALAH SUARAHATI DARI PUSAKA IBUNDA.

KETUANAN MELAYU ADALAH BERMAKSUD KERAJAN MELAYU ATAUPUN TEPATNYA RAJA MELAYU.

KETUANAN MELAYU TIDAK BERMAKSUD MELAYU ADALAH TUAN KEPADA SEMUA KAUM DI BUMI TANAH MELAYU (KINI DIPANGGIL MALAYSIA) INI.

KETUANAN MELAYU TIDAKLAH BERMAKSUD UNTUK MENGHAPUSKAN HAK-HAK BUKAN BUMIPUTRA,MALAH UNTUK MEMADAMKAN ATAU MENGUBAHKAN PUN TIDAK SESAMA SEKALI,MALAH TIDAK DINAFIKAN HAK HAK BUKAN BUMIPUTRA ADA YANG DITAMBAH DIATAS HATI BAIK ORANG MELAYU ITU SENDIRI.

KETUANAN MELAYU HANYALAH SATU KATA SEMANGAT BAGI LAUNGAN UNTUK SELUROH UMAT MELAYU BERAGAMA ISLAM UNTUK BERSATU DAN MEMPERTAHANKAN HAK HAK YANG ADA. SUNGGUHPUN HAK ITU KECIL SAHAJA,TETAPI MASIH ADA YANG MAHU MENGANGGU-GUGAT SEHINGGA ADA MELAYU ITU SENDIRI YANG MENJADI WARIS SI KITOL.

ORANG MELAYU ITU AMATLAH BAIK. JANGAN DIKHIANATI KEBAIKAN ORANG MELAYU,BURUKLAH PADAHNYA. JIKA KURANG AJAR,ATAU BERLAGAK SAMSENG DENGAN ORANG MELAYU. KERANA ORANG MELAYU AMATLAH BERBUDI BAHASA DAN PERAMAH ORANGNYA.

JANGANLAH TAKUT ATAU PHOBIA DENGAN PHRASA KATA KETUANAN MELAYU INI.
TIDAK ADA YANG SEDIKIT PUN YANG ORANG MELAYU RAGUTKAN DARI KAMU BUKAN MELAYU. CUMA KELIHATAN BEBERAPA NGO KAUM BUKAN MELAYU YANG MELANTANGI SUARA DARI BIASA YANG JUGA JELAS MENYOKONG BEBERAPA PARTI PAKATAN SEJAK KEBELAKANGAN TAHUN INI.

ITU YANG MEMBUATKAN ORANG MELAYU BANGKIT DAN MEMBUKA HATI UNTUK MENJAGA KEMBALI SEGALA WARISAN YANG ADA,DAN MENAMBAH-BAIKKAN NILAI YANG ADA,DEMI ANAK-ANAK BANGSA MASA HADAPAN.

KESIMPULANNYA KETUANAN MELAYU ADALAH MEMPERTAHANKAN RAJA-RAJA MELAYU,HAK-HAK MELAYU DAN KEISTIMEWAAN SEBAGAI BUMIPUTRA.

KEPADA BUMIPUTRA YANG LAIN KETUANAN MELAYU ADALAH KETUANAN BUMIPUTRA.

BANGKIT UNTUK SEMANGAT.

ISU KETUANAN MELAYU DI KONGRES NASIONAL PKR HANYALAH UNTUK MENGALIH PANDANGAN DARIPADA KEKALUTAN PKR BARU BARU INI YANG MENCETUSKAN BERBAGAI KONFLIK DAN ISU DALAMAN.

AL MAKLUM LAH,KITA ORANG MELAYU SUDAH DAPAT MEMBACA POLITIK PKR. APABILA ADA MASALAH,MEREKA AKAN MENGALIHKAN ISU UNTUK MENUTUP KEMALUAN MEREKA.

CATATAN MIR P.J

3 ulasan:

  1. Assalammualaikum Tuan, blog Tuan saya dah linkkan dalam blog saya..... Kalau sudi, jangan lupa linkkan blog saya juga yea. Tq

    BalasPadam
  2. Terima kasih tuan,saya addlistkan blog tuan dalam blog saya ni.

    BalasPadam
  3. oleh kerana muka hadapan melayurayadaily penuh dan jika ditambah ia jadi berat maka saya listkan blog sdr di blog mata angin muka surat kpd MRD (sama).Mata angin http://anginria.blogspot.com, mohon sokongan list dilaman sdr. TQ

    BalasPadam